Znělka

Slavnostní vyhlášení tradiční ankety Křišťálová Lupa 2016 – Cena českého Internetu se letos ponese ve znamení cenzury internetu.

Novou tváří vyhlášení výsledků Křišťálové Lupy se v roce 2016 stane herec a moderátor Ondřej Cihlář, známý například z divadelního souboru Vosto5. A nebude na to sám.

V čele mafiánské party tvořené akrobatickou skupinou Losers Cirque Company bude pašovat internetová data v době tuhé cenzury internetu. Aby nedošlo k odhalení předávky nelegálního kontrabandu ve sklepních prostorách Divadla Archa, musí předstírat, že se jedná o slavnostní vyhlášení cen.

Dnem D pro uskutečnění celé transakce byl určen 1. prosinec 2016.

Domluvu zkušených mafiánů o chystané akci zachycuje i znělka letošního ročníku, která unikla na internet:

„Byli jsme k tomu donuceni. Všichni víme, že internetová data jsou to nejcennější, co dnes existuje, a cenzura žene jejich cenu ještě výš,“ přiznává capo di tutti capi Ján Simkanič za pořádající server o českém Internetu Lupa.cz, který provozuje vydavatelství Internet Info. „Doufám, že se o zásilky přihlásí ti nejlepší z nejlepších a že nám uživatelé českého internetu pomohou určit, kdo je kdo.“

Nominační fáze ankety už začala a potrvá do 28. srpna. Finální hlasování pak vypukne 26. září 2016.

Cihlář s Losers Cirque Company při moderování vyhlášení nahradí jejího dlouholetého spolumoderátora Tomáše Hanáka. “Po letech úspěšné spolupráce s Tomášem jsme stáli před velkou výzvou, s kým novým se do příprav podoby slavnostního vyhlášení Křišťálovky pustit. Myslím, že už čerstvě představená znělka je dostatečným příslibem, že zase půjde o výjimečný večer a skvělý zážitek. A můžu už teď slíbit, že všechno bude zase úplně jiné než kdy dřív. Máme vymyšleno spoustu nápadů a překvapení a nesmírně se těším, až je všechny poskládáme dohromady,” slibuje Simkanič.

Generální partner

Hlavní partner

Partneři

Produktoví partneři

Partner slavnostního vyhlášení

Hlavní mediální partneři

Mediální partneři

Pořadatel a odborný garant

Produkce