Křišťálová lupa

Křišťálová Lupa 2016

Cena českého Internetu

Hlasování odborné poroty 

Jiří Caudr, O2

Projekt roku
Rohlík.cz: Absolutně nejkomplexnější projekt - i přes vlastní ne vždy 100% pozitivní zkušenosti oceňuji robustnost logistiky a vůli nastavit nový 90 minutový standard pro doručování zboží. Logistika tohoto projektu je opravdu obdivuhodná, oproti eshopům s elektronikou nebo spotřebním zbožím musí řešit velké množství parametrů navíc (trvanlivost, skladování v chladu...). Kromě logistiky oceňuji také produktovou strategii cílení na velmi úzké skupiny (bez lepku, raw, bez palmového oleje) a schopnost takový "trend" velmi rychle reflektovat v nabidce.

Osobnost roku
Janek Rubeš: Pražské centrum vypadá čím dál víc jako skanzen ve špatném lunaparku na východě Evropy. Janek se proti tomu, co si většina z nás jen myslí, aktivně postavil a pro Českou republiku toho dělá v mnoha ohledech víc než úřady nebo oficiální reprezentace.

Anticena
Neexistující Národní plán rozvoje NGA: KFC rozvoz zdarma je trabl jedné firmy, proti které se mohou zákazníci jednoduše postavit tak, ze ji nebudou využívat. Ale Národní plán rozvoje NGA je strategická zaležitost celé země. To není nějaká zmařená komerční aktivita, ale průšvih nás všech...

E-commerce inspirace
DoDo: Nejlepší služba na světě :-))) Jednoduchost, absolutní zákaznická přívětivost, perfektní business model.

Marketingová inspirace
Digitální garáž: Aneb jak získat nové zákazníky a neprodávat jim. Smekám :-)

Globální projekty českých tvůrců
STRV

Generální partner

Hlavní partner

Partneři

Produktoví partneři

Partner slavnostního vyhlášení

Hlavní mediální partneři

Mediální partneři

Pořadatel a odborný garant

Produkce